Zodijak

Zodijak

Da li ste danas pročitali predviđanja za svoj zodijački znak? Budući da su predviđanja kroz zodijak među najinteresantnijim temama, svakodnevno smo u prilici da kroz dnevno, nedjeljnu ili mjesečnu prognozu dobijemo uvid u širok spektar informacija po pitanju predviđanja. Svijet astrologije sastoji se od različitih tehnika interpretacije i astroloških tumačenja. Pružajući sjajan uvid o svim stvarima koji utječu na život pojedinca, astrologija i zodijak omogućuju razumijevanje planetarnih energija i svih aspekata koji imaju važnu ulogu u određenim razdobljima.

Zodijak je dio drevne astrologije

Za mnoge ova drevna umjetnost sačinjava potpun i cjelovit pristup brojnim mogućnostima i prilikama za bolje djelovanje u stvarnosti. Zodijak potječe od grčke riječi “zoidiakos” i označava životni ciklus. U zodijačkom krugu postoji podjela na dvanaest jednakih dijelova, gdje svaki znak zauzima 30 stupnjeva. Postoji ukupno 12 znakova prikazanih kroz zodijak, od kojih svaki ima određene karakteristike i kvalitete. Uz četiri elementa prepoznaje se jedinstvena i specifična priroda ovih znakova. Dakle, svaki znak ima svoje određene karakteristike na temelju vladajuće planete, koji se uzajamno razlikuju kroz zodijak. Činjenica je da postoje mnogi faktori koji oblikuju našu stvarnost, no da li postoje posebni faktori koji se podudaraju kroz zodijak? Različita predviđanja, koja se odnose na zodijak i zodijačke znakove, predstavljaju najrasprostranjeniju praksu predviđanja suvremenog društva. Zodijak je dio drevne astrologije, s kojim se može pristupiti vrlo zanimljivim informacijama, kao što su kompatibilnost između znakova, usklađenost kroz četiri elementa, prognoze za predstojeći period, dolazak važnih promjena ili događaja na individualnom planu.

Kroz zodijak svaki znak ima autentična obilježja

Važno je uzeti u obzir i djelovanje određenih sporohodnih planeta na zodijak koje određuju događaje od velikog značaja. U tom kontekstu imamo planete Uran, Saturn, Pluton, Neptun i Jupiter, dok Mars, Venera, Merkur, Sunce i Mjesec kroz zodijak ukazuju na sponu sa svakodnevnim stvarima koji imaju manje važan utjecaj. Podjela znakova i zodijak Kroz zodijak svaki znak ima autentična obilježja koja se međusobno razlikuju. Astrolozi smatraju da vladajuća planeta ima najvažniji utjecaj na prirodu svakog znaka. Svaki od dvanaest znakova ima svoje posebne specifičnosti koje se poistovjećuju s emocijama, raspoloženjem, dinamikom djelovanja i aktivnostima.

Dok su pojedini znakovi prepoznatljivi po dobroj komunikaciji, stabilnosti i odličnom povezivanju s drugima, postoje i oni koji se teže prilagođavaju u određenim situacijama. Dakle, uzimajući u obzir različite karakteristike, kroz zodijak su prikazane prednosti i nedostaci svakog znaka.

Na temelju datuma rođenja može se odrediti zodijački znak, odnosno vladajući znak.

Ovan, vlada od 21 ožujka do 20 travnja

Bik, vlada od 21 travnja do 20 svibnja

Blizanci, vlada od 21 svibnja do 20 lipnja

Rak, vlada od 21 lipnja do 22 srpnja

Lav, vlada od 23 srpnja do 22 kolovoza

Djevica, vlada od 23 kolovoz do 22 rujna

Vaga, vlada od 23 rujna do 22 listopada

Škorpion, vlada od 23 listopada do 22 studenog

Strijelac, vlada od 23 studenog do 21 prosinca

Jarac, vlada od 22 prosinca do 19 siječnja

Vodenjak, vlada od 20 siječnja do 18 veljače

Ribe , vlada od 19 veljače do 20 ožujka