Tarot karte

Tarot karte

Mnogi ljudi vjeruju da tarot karte mogu otkriti sve tajne života. Zbog svoje zagonetne prirode, tarot karte zahtijevaju vrlo suptilan pristup, kao i intuitivne sposobnosti praktičara ovog najmističnijeg alata. Utemeljene na konceptu drevne mudrosti, tarot karte danas predstavljaju jednu od najtraženijih divinacijskih tehnika. Iako se o porijeklu tarota zna vrlo malo, njegov razvojni put vezuje se za Egipat i dolazak romskih naroda u Europu tijekom XV stoljeća. Tarot karte koristile su se u Italiji za igru ​​i bile su sjajan oblik zabave kod plemića, dok su se kasnije počele koristiti za svrhu proricanja.

Tarot karte imaju jedinstvena značenja i simboliku

Špil tarota sastoji se od 78 karata, od kojih 22 pripadaju skupu Velike Arkane, dok ostalih 56 sačinjavaju Malu Arkanu. Sve tarot karte imaju jedinstvena značenja i simboliku, a kroz uzajamne kombinacije oslikavaju najvažnija iskustva i događaje iz svakodnevnog života. Autentični arhetipovi prikazani u Velikoj Arkani govore o aspektu individualnosti, duhovnom rastu i samospoznaji, a figure iz Male Arkane odnose se na događaje koji oblikuju svakodnevni život osobe. Mudrost zapisana u svakom arhetipu tarota daje odgovore i rješenja kako vidjeti život iz drugačije perspektive, kako pronaći višu svrhu, ostvariti ispunjenje cilja i otkriti obrasce koji stvaraju prepreke na putu ka uspjehu.

Tarot karte razjašnjavaju različite situacije

Tarot karte pomažu da kroz dobivene smjernice izgradimo svoj put, dođemo do dobrobiti i iscjeljenja. U svakoj interpretaciji i analizi prošlosti, sadašnjosti, budućnosti tarot karte razjašnjavaju različite situacije i daju dublji uvid u sve što je skriveno. Sa 78 karata koje sačinjavaju tarot špil stavljena je na raspolaganje mogućnost da saznamo više, da proniknemo u mnoge tajne života i različite etape razvoja. Tarot karte daju odgovore na pitanja o bilo kojoj temi. Kao dio popularne tradicije, tarot karte su neprocjenjivo proročanstvo u praksi modernog tumačenja sudbine.

Tarot karte ne nameću put kojim treba ići

S pravim majstorima tarota, karte će prikazati prošlost, sadašnjost i budućnost. Suština tarota koja se odnosi na razumijevanju i prihvaćanju mudrosti, ukazuje nam kako da spoznamo sve ono što će biti u korelaciji s većim nadahnućem i ohrabrenjem u vremenu kada se suočavamo s mnogim izazovima. Uz jedinstvenost tarota otkrivamo svoje potencijale, karmu, dinamiku kroz različite cikluse i razdoblja. Iskusni poznavatelji tarota i majstori tarota znaju da je ovaj mistični alat mnogo više od predviđanja budućnosti.

Tarot karte ne nameću put kojim treba ići ili slijediti, već nude najbolje opcije kada treba donijeti odluke od važnosti za sadašnjost i budućnost. Obilje jedinstvenih simbola prikazano kroz tarot karte u kombinacijama je slika naše stvarnosti, reakcija, emocija i osjećaja. Uz tarot karte imamo priliku započnemo najvažnije putovanje života – putovanje obavijeno tajnama, spoznajama i mistikom. Tarot karte uvijek možete koristiti kao mudre vodiče za budućnost, duhovni rast i poboljšanje u svakom području života.