Otvaranje tarot karte

Otvaranje tarot karte

Proricanje budućnosti staro je koliko i čovječanstvo. Oduvijek je čovjeka intrigiralo što su mu to bogovi ili sudbina namijenili. Tijekom stoljeća razvile su se razne tehnike proricanja, ali primat drži tarot iako je nastao puno kasnije od ostalih metoda. Tarot svoje korijene vuče iz drevnog Egipta, dok drugi smatraju kako je njegovo porijeklo isključivo vezano za 18. stoljeće. Sve ostalo je nusprodukt maše slavnih pisaca. Kako god, bio on starijeg ili novijeg datuma, utjecaj tarota nikako se ne može zanemarit. No svoju uspješnost duguje vještim rukama tarot majstora koji su osmislili razna otvaranja tarot karata.

Tarot majstori su ti koji svojim tumačenjima daju pravo značenje špilu karata. Bez njih ni Mala ni Velika Arkana ne bi imale smisla. Njihova intuicija i bogato iskustvo povezuju sve u smislenu cjelinu i pomažu ljudima da promijene život.

Otvaranje tarot karte: Otvaranje s tri karte

Najpopularnije je otvaranje tarot karte s tri karte. U otvaranju se koriste isključivo karte Velike Arkane. Cijelo se otvaranje zasniva na tri karte koje karakteriziraju našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Prva karta je karta prošlosti i ona ukazuje na koji način je ta ista prošlost utjecala na našu sadašnjost. Druga jer karta sadašnjosti i ona utječe direktno na treću kartu, kartu budućnosti. Posljednja karta pokazuje nam što nam je sve budućnost namijenila.

Otvaranje tarot karte: Otvaranje s pet karata

Otvaranje tarot karte s pet karata idealno je za sve one koji žele detaljniji ishod situacije. Prva karta baš kao i u prethodnom otvaranju tarot karte odnosi se na prošlost, druga na trenutnu situaciju, a treća simbolizira budućnost. Četvrta karta se povezuje sa stvarima koje nas koče u ostvarivanu ciljeva, a peta simbolizira rezultate. Ti su rezultati posljedica određenih akcija i kao takvi promjenjivi ovisno o našoj volji i želji da nešto promijenimo.

Otvaranje tarot karte: Otvaranje sa šest karata

Otvaranje tarot karte sa šest karata nije toliko popularno kao otvaranje s tri karte, ali daje kompletniju sliku stvari. Prva karta u ovom slučaju ne simbolizira prošlost već osobu kojoj se proriče sudbina. U prvoj se karti vidi njezina trenutna situacija. Druga se povezuje sa suparnicima koje te osoba ima u životu, a treća ukazuje na događaje iz prošlosti.

Četvrta karta za razliku od otvaranja s pet karata ne ukazuje na stvari koje nas koče, već ukazuje na koji način sadašnja događanja utječu na buduća. Peta karta u otvaranju tarot karte karakterizira prilike koje nam se pružaju, a šesta označava konačni rezultat ili ishod.