Tarot proricanje

Tarot proricanje

Gledanje u tarot karte još se naziva tarot proricanje. Puno je načina na koje se može proricati uz pomoć tarota. U načelu, kod jednostavnijih pitanja proriče se uz pomoć jedne ili tri karte. Kod kompleksnijih pitanja izvlači se više karata, sedam, deset ili više. Tarot proricanje je jedan od najučestalijih načina proricanja. U cijelom svijetu, tarot karte su vrlo popularne. De facto danas bilo tko tko je barem malo zainteresiran za tarot proricanje može pronaći karte koje najviše odgovaraju njegovom ili njezinom stilu.

Tehnike tarot proricanja

Kao što je već spomenuto, tarot proricanje se vrši uz pomoć više tehnika otvaranja. Običaj je da se kod lakših ili jednostavnijih pitanja otvara manji broj karata, a kod težih veći. Jedna od najpopularnijih tehnika se sastoji od samo tri karte. Tarot majstor miješa karte dok pitač misli na pitanje. Kada pitač kaže stop majstor stane s miješanjem, dijeli špil na tri dijela i vraća ga onako kako pitač to želi. Nakon toga izvlači tri karte. Ili, nakon što stane s miješanjem majstor karte razvuče u obliku lepeze, a pitač izvlači tri karte. I u jednom i u drugom slučaju, prva karta označava prošlost, druga sadašnjost, treća budućnost. Kada se traži savjet nije loše otvoriti samo jednu kartu. Kada se želi vidjeti kako se netko osjeća ili što netko želi, kakvi su mu motivi, dobro je otvoriti keltski križ. On se sastoji od deset karata. Kod manjih špilova kao što je Lenormand ili Ciganice mogu se otvoriti sve karte ako se želi dobiti sveobuhvatna slika života. Podrazumjeva se da je potrebno dosta prakse da bi se savladala tehnika u kojoj sve karte bivaju otvorene.

Tarot proricanje kao izvor spoznaje

Ma tko što mislio o tarotu i ljubiteljima proricanja, nema sumnje da je riječ o vrijednom izvoru spoznaje; o sebi, o drugim ljudima, o određenoj situaciji, emocijama itd. Čovjek je daleko od toga da bi ga se moglo nazvati savršenim. Čovjek sumnja u sebe i druge. Često živi u strahu. Iskompleksiran je, a ponekad i zao. Tarot karte ne mogu same po sebi riješiti probleme i nedoumice, ali proricanjem se dobiva svježa slika stvarnosti. Zauzima se kut gledanja koji je ponekad nasušno potreban.

Tarot proricanje je obično uspješno

Tarot proricanje je najčešće uspješno. Uspjeh izostane kada tumač nema dovoljno iskustva, kada nije dobro razumio pitanje, kada ga se požuruje. Treba imati na umu da karte ne mogu otkriti baš sve. Sve, samo Boga zna.