Astrologija tarot

Astrologija tarot

Astrologija tarot je naziv za modernu ezo tehniku koja nastoji objediniti dvije tehnike, tarot i astrologiju, u jednu. Astrologija tarot još uvijek nije zaživjela kao jedinstvena tehnika. Nije jednostavno nekoliko tisuća godina astrologije preslikati na karte. Niti je lako karte, koje su se samostalno razvijale posljednjih pet stoljeća, “strpati” u tropski zodijak. Ovo nastojanje je ipak urodilo nekakvim plodovima.

Astrologija tarot (Symbolon karte)

Symbolon karte su proizvod nastojanja stapanja astrologije i tarota. One objedinjuju ono najbolje od dva svijeta. S jedne strane, tu su karte s kojima je lako baratati, a s druge obogaćene su živopisnim astrološkim simbolima. Da bi se Symbolon karte savladale potrebno je imati osnovno znanje o astrologiji. Konkretnije, potrebno je znati što označava svaki pojedini planet i zodijakalni znak odnosno vrlo je važno naučiti u kojem znaku se pojedini planet osjeća dobro, a u kojemu loše. To se zove osnovni dignitet. Ne radi se o ničemu kompliciranom. Ovo svatko može naučiti. Karte su predivno oslikane i što je još važnije, krasi ih jednostavnost. Primjerice, na jednoj karti se nalaze četiri astrološka simbola; dvije planete (Venera i Jupiter) i dva znaka (Vaga i Strijelac). Venera u znaku Vage je snažna, ona je u svom domicilu. Jupiter u Strijelcu je također u svom sjedištu. To znači da karta mora biti oslikana moćnom, kvalitetnom slikom. Tako i jest. Lijepo odjeveni žena i muškarac šeću po bogatom vrtu uživajući u razgovoru dok se u daljini nazire hram. Minimalno znanje o astrologiji ovdje pomaže. Naime, Venera predstavlja ljubavni par kao i bogato uređen vrt. Jupiter predstavlja hram odnosno molitvu. Venera i Jupiter u astrologiji označavaju i novac što znači da se radi o imućnom paru koji svoje dane provodi u zarađivanju velikog novca, diskutirajući o jupiterovskim temama kao što je vjera, sloboda, nada, filozofija.

Astrologija tarot – zajedno u budućnost

Astrologija tarot kao vjerojatno nova ezo tehnika ima budućnost. Već u ovom trenutku mnogi savjetnici kombiniraju tarot i astrologiju u radu. Najčešće odvojeno ih koriste. No, to ne znači da se u budućnosti neće pronaći novi načini kombiniranja ovih dviju nadaleko poznatih tehnika.

Astrologija tarot – mjere opreza

Ako netko misli koristiti astrologiju i tarot kao jedinstvenu tehniku mora prvo savladati osnove jedne i druge tehnike. Za sada, to je tako. Na sreću ovo nije teško. Nakon toga se valja baciti na posao. Usvojeno znanje se dodatno brusi preko prakse. Od spomenutih Symbolon karata se može krenuti. Tko zna gdje će se završiti.