Gatanje iz kave

Gatanje iz kave

Gatanje iz kave je jedan od najrasprostranjenijih oblika predviđanja budućnosti. Kada se kaže gatanje, dobar dio ljudi prvo pomisli upravo na kavu. U naš dio Europe gatanje iz kave su donijeli Osmanlije. S lakoćom se može zamisliti ugodno sunčano popodne u Carigradu čiji stanovnici, pogotovo ženski dio, divani uz džezvu crne kave. Savršen je trenutak da se karte poslože na stol ili još bolje da se oko baci na izokrenute šalice pa da se vidi da li će naići brkati aga na bijelom konju.

Gatanje iz kave kao oblik zabave

Gatanje iz kave mnogim ljudima predstavlja zanimljivu aktivnost. Neki ponešto znaju o gatanju na ovaj način, drugi su oko poprilično izoštrili za simbole crne i bijele boje. O tumaču ovisi da li će šalicu protumačiti na zabavan ili ozbiljan način. Podrazumjeva se da ako se želi protumačiti šalicu na pravi način, fokus mora biti na nivou. Gataoc mora znati što radi.

Gatanje iz kave i značenje pojedinih simbola

Primjerice, kompas označava putovanje u poslovne svrhe. Krava označava prosperitet. Križ simbolizira probleme, kašnjenje ili smrt. Kruna je naznaka uspjeha i ugleda. Zanimljivo je da bodež najavljuje pomoć od strane prijatelja. Ako se u šalici ugleda zmaj, to znači da će osobu uskoro zadesiti velika i iznenadna promjena. Orao označava uspjeh ili ugled kao i postignuće bogatstva zahvaljujući preseljenju. Slon označava sreću i dobro zdravlje. Ribe, pak, označavaju pozitivne vijesti iz strane zemlje. Još jedna životinja, lisica, najavljuje da će blizak prijatelj pitaču zabiti nož u leđa. Koza, pak, označava brojne neprijatelje. Greyhound je vrsta pasmine. U našoj zemlji poznati su kao hrtovi. Ako se hrt pojavi u šalici najavljuje da će se marljivost isplatiti te da će sreće u životu biti dovoljno. Pištolj označava neslaganje i klevetu. Čekić, pak, kaže da će se problemi riješiti. Šešir označava uspjeh u životu. Srce u kavi govori o tome da će dobre stvari doći kao što je novac (ako je srce okruženo točkama) ili brak (ako je srce s prstenom). Potkova označava uspjeh u odabiru partnera kao i sretno putovanje. Pješčani sat predstavlja imanentnu opasnost. Kuća predstavlja uspjeh u poslu. Čajnik je tako benigan predmet, no treba moliti nebesa da se ne pojavi u šalici jer označava smrt.

Gatanje iz kave treba učiti

Gatanje iz kave treba učiti. Ako se žele dobiti pravi, precizni odgovori najbolje je da osobu u ovu tehniku uvede netko s dovoljno iskustva. Na svu sreću na internetu i u knjižarama se može pronaći brojna literatura na ovu temu.